Kostpolitik

Kosten har stor betydning for børns vækst, udvikling og risiko for sygdomme senere i livet. Hvis børn tidligt lærer at spise sundt, vil det få betydning for deres kostvaner resten af livet, og dermed bidrage til at forbygge overvægt og kostrelaterede sygdomme, som f.eks. diabetes og hjerte/kar – sygdomme. Kostsammensætningen er også af stor betydning for udvikling af huller i tænderne.

Børn, der får energibehovet dækket på en ordentlig måde, vil have lettere ved at koncentrere sig i undervisningssituationer og dermed have større mulighed for indlæring. Der er en sammenhæng mellem stort sukkerforbrug og hyperaktivitet.

Fokus på kosten indeholder pædagogiske, sociale, kulturelle muligheder, som bør bruges positivt i hverdagen.

Når vi i undervisningssammenhæng køber ind, tager vi sammen med eleverne stilling til produktionsmetoder, økologi, værdigrundlag og bæredygtighed. Det er vigtigt i en kostpolitik, at forholde sig til alle disse elementer af kost.

Sunde kostvaner på skolen består af

• At tilbyde spisepauser, hvor der er plads og ro til at få spist sin madpakke.
  • At der er adgang til koldt drikkevand.
  • At leve op til minimum 45 minutters bevægelse hver dag.
  • På Klostermarken Skole lægger vi vægt på sund, varieret og nærende mad.

Vi forventer

• At der som udgangspunkt er spist morgenmad hjemmefra, så eleverne er klar til undervisningen.
  • At eleverne kommer med sunde madpakker (slik, chokolade, chips og lignende accepteres ikke) og sund drikkelse (f.eks. vand og mælk).
  • At der er opbakning fra forældrene omkring Klostermarken Skoles kostpolitik.
  • Energidrikke, sodavand og andre læskedrikke må ikke medtages.
  • Ved fødselsdage/mærkedage aftales evt. uddeling i klasserne mellem skole og forældre
  • Sidste dag inden større ferier tilbydes eleverne sund morgenmad i klasserne. (f.eks. sommer-, vinter,- juleferie osv.)
  • Ved særlige lejligheder - skolefester, højtider, særlig undervisning og lignende kan der dispenseres af ledelsen i forhold til skolens kostpolitik

Vedtaget af Klostermarken Skoles skolebestyrelse den 21. maj 2014