Valgfag

Disse valgfag tilbyder skolen

  • Friluftliv: Målet med forløbet er at udnytte vores kolonihaver på flere forskellige måder. Her har eleverne mulighed for at arbejde med kreative processer i ”ude-rummet”.  Der vil være mulighed for at arbejde med forskellige former for sløjd eller træhåndværk. I foråret kan eleverne f.eks. bygge højbede eller spalier til brug i kolonihaven, hvis eleverne har mod på det er der mulighed for større byggeprojekter.
  • Madkundskab/ADL: Målet med forløbet er at øge de unge menneskers kendskab til almindelig husførelse, som indkøb, budgetlægning og madlavning. Der er mulighed for at lave madplaner, lære om sund og næringsrig kost, og arbejde med kostsammensætning. Eleverne får kendskab til almindelige hygiejneregler og lærer at begå sig i et køkken.
  • Håndværk og Design/Kreativt Værksted: Målet med forløbet er, at de unge mennesker får kendskab til kreative processer og trænes i arbejdsgangen i processen. Fra design over arbejdstegning til materialekendskab og egentlig fremstilling af et færdigt produkt. De kan arbejdes med tekstiler, smykker eller andre materialer.